Collecterooster Diaconie

De collecten in de maand maart zijn bestemd voor:

3 maart Duurswoude Stichting Steun Messias belijdende Joden
Vanuit de verbondenheid met Israël en in het bijzonder de Messias belijdende Joden willen wij de Messias belijdende Joden steunen met onze gebeden en gaven. Wij willen de christelijke gemeente wijzen op haar Joodse wortels en de verbondenheid van de gemeente met de Messias belijdende Joden bevorderen. Wij willen de Messias belijdende Joden ook steunen in hun roeping tot evangelieverkondiging onder hun volksgenoten.

10 maart Weinterp Trans World Radio
Trans World Radio (TWR) zendt radioprogramma’s uit die in een groot deel van de wereld zijn te ontvangen, in meer dan 230 talen en dialecten.
Deze programma’s kunnen dagelijks worden ontvangen door miljoenen mensen in 160 landen. Hiervoor maakt TWR gebruik van meer dan 2.000 zendlocaties: middengolfzenders, kortegolfzenders, FM stations, en satelliet, kabel, internet en mobiele netwerken.
Ook verspreidt TWR geluidsdragers, mp3-spelers en audiobijbels.

14 maart Weinterp De Herberg
Voor wie?
Het kan jaren voorspoedig gaan in je leven. En dan opeens word je geconfronteerd met verdriet en tegenslag. Overleden dierbaren, problemen op het werk, problemen in je huwelijk en gezin, gezondheidsproblemen en/of mantelzorg. Of gevoelens van eenzaamheid…
Wat bieden wij?
Een gastvrij huis in een prachtige omgeving, een geopende Bijbel, professionele begeleiding, liefdevolle aandacht.
We hebben verschillende mogelijkheden die bij jou aansluiten.
Je kunt kiezen uit een herstelprogramma, retraite of kom-op-adem …

17 maart Duurswoude Stichting Nobody’s Child
De stichting Nobody’s Child geeft financiële ondersteuning aan het Good Shepherd Convent in Negombo, Sri Lanka.
Het Good Shepherd Convent Nisaladiya Sevena in de oude stad van Negombo, ongeveer 35 km ten noorden van de hoofdstad Colombo in Sri Lanka, herbergt een kindertehuis waar zo’n 30 meisjes wonen.

Het verleden van de meisjes is getekend door verwaarlozing, mishandelen en misbruik.
De zusters in het klooster geven hen een liefdevolle verzorging. De meisjes ontvangen vaak voor het eerst in hun leven onderwijs. De werkgroep Nobody’s Child wil zorg dragen voor de continuïteit van het onderwijs aan de meisjes. Onderwijs vergroot de kans op volwaardige terugkeer in de samenleving. Zuster Jinali Fernando staat aan het hoofd van het klooster en onderhoudt contact met de werkgroep. De leden van de werkgroep bezoeken regelmatig, op eigen kosten, het klooster waardoor het mogelijk is toezicht te houden op de bestedingen.

24 maart Weinterp GlobalRize
Nu kan iedereen bereikt worden met het Evangelie.
Meer dan de helft van de wereldbevolking maakt gebruik van het internet.
Via Facebook, Twitter, Instagram en websites is het gemakkelijk om contacten te leggen en te onderhouden. GlobalRize gelooft dat het internet een geschenk is om het Evangelie te kunnen delen. Daarom plaatsen we berichten via de sociale media en begeleiden wij mensen die meer willen weten.
En het werkt; mensen uit 171 landen zien de boodschappen, reageren en komen tot geloof.
En iedereen kan meedoen!

31 maart Duurswoude Young Focus
YOUNG FOCUS geeft minderbedeelde kinderen en jongeren de kans om zichzelf intellectueel, emotioneel, mentaal en spiritueel te ontwikkelen door hen onderwijs te bieden en door hen te steunen in hun persoonlijke groei.
YOUNG FOCUS gelooft dat het betrekken van het hele gezin de sleutel is tot een beter leven voor kinderen en komende generaties.
YOUNG FOCUS wil jongeren zien ontwikkelen in hun gaven en (verborgen) talenten om zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.